Skip to content

Sådan holder du god hygiejne når du flytter

Det er altid vigtigt at tænke på hygiejne. Også når du flytter. Vi har samlet nogle tips til, hvordan du kan bevare den gode hygiejne når du flytter.

God hygiejne på flyttedagen

En kort opsummering:

 • Tænk på, hvad du rører ved
 • Hav vådservietter og håndsprit tilgængeligt
 • Vask hænder
 • Brug flyttehandsker og skift tøj

Hvorfor er god hygiejne under flytningen vigtig?

Hygiejne er altid vigtigt, og når du flytter, er der mange kontaktpunkter, som gør at det endda bliver særligt vigtig for at holde dig selv og andre sunde og raske. Det er ærgerligt at blive syg, når du endelig er færdig-indflyttet.

Vi ved at fokus ofte ikke er på hygiejne, men mere på at blive færdig så hurtigt som muligt. Vores råd er derfor nemme at overholde, og vil ikke tilføre noget ekstra stress ind i flyttesituationen.

Tænk på, hvad du rører ved

I løbet af flytningen rører du vældig mange steder. Du rører ved flyttekasser, flyttebil, døre og du rører mange steder, hvor andre også rører. Bagefter tager du måske fat i mobilen, måske lægger du en hånd på skulderen af dine flyttehjælpere, og derefter dit ansigt. På den måde går det hurtigt med at sprede væmmelige baciller og vira, så prøv at være opmærksom på, hvad du rører ved, og undgå at røre for meget følgende steder uden at vaske hænderne:

 • Hænderne
 • Mobilen
 • Ansigtet

Mulighed for vask

Vi kan starte med en kort huskeliste, som vi går mere i dybden med.

Følgende er smart at have tilgængelig på flyttedagen:

 • Vådservietter
 • Håndsprit
 • Flyttehandsker
 • Sæbe

Det er svært at undgå at røre ved beskidte steder og ting, når du flytter. For at opretholde en god hygiejne flyttedagen igennem er det smart at have vådservietter og håndsprit tilgængelig, især hvis almindelig håndvask ikke er muligt i løbet af dagen. Vådservietter er gode til at fjerne overskydende skidt på hænderne, og håndspritten fjerner bakterier og vira.

Flytter du ind i et nyt hjem, er der som regel en håndvask tilgængelig. Husk at pakke din sæbe i flyttelæsset, så det er nemt at få fat i og få vasket hænder i løbet af dagen. Du kan f.eks. lægge sæben i den taske eller flyttekasse, du pakker til den første dag i dit nye hjem.

Flyttehandsker

Et nemt råd at følge er at bruge flyttehandsker, som er gode for flere ting. Først og fremmest beskytter du dine hænder under flytningen. Du undgår små rifter og andre skrammer, som let opstår, når der skal bæres meget, og du arbejder med papkasser. Du får også et bedre greb om det, du bærer på, når du bruger flyttehandsker.

Samtidig med at du beskyttes mod skader og får et bedre greb, bliver du ikke beskidt på hænderne, hvis du bruger handsker. Det er vigtigt at være opmærksom på, at du fortsat skal vaske hænder eller afspritte dem, når du tager handskerne af.

Skift tøj

Når du er færdig med at bære alt ind i lejligheden, er det en god idé at skifte tøj. Husk, at du har været ude mange steder med det tøj, du har flyttet i. Før du sætter dig i sofaen eller lægger sengetøj på sengen, kan det være en god idé at skifte tøj først.

Følger du disse nemme råd, får du en mere hygiejnisk flytning.

Held og lykke på flyttedagen!

Om City Self-Storage

City Self-Storage blev startet i Norge i 1993, og har i dag afdelinger i Danmark, Norge og Sverige. Med en årelang erfaring med udleje af lager er vi altid på jagt efter de bedste løsninger for vores kunder – både privatpersoner og virksomheder. I vores butikker finder du vore lagereksperter, alt i pakke- og flyttemateriale samt mulighed for leje af udstyr og andre tjenester forbundet med flytning og opbevaring.

City Self-Storage er et selskab i Self Storage Group ASA.

Seneste indlæg

Gør det nemmere at renovere

Gør det nemmere at renovere

Nu er det tiden til at renovere derhjemme. Skab de bedste forhold for dig selv undervejs.
4 råd til at gøre din bolig salgsklar

4 råd til at gøre din bolig salgsklar

Når du er klar til at sælge din bolig, skal den helst sælges hurtigst muligt. Med enkle tiltag kan du forkorte liggetiden yderligere og få den bedste salgspris.
Vinteropbevaring – hvordan bør du opbevare henover vinteren?

Vinteropbevaring – hvordan bør du opbevare henover vinteren?

Når kuldegraderne kommer snigende, er det et sikkert tegn på, at nogle ting skal til at sættes væk for vinteren. Og så er der flere ting, der skal tages hensyn til, så dine ejendele kan holde så længe som muligt. Vi hjælper dig med en oversigt over ting, du skal huske, før du sætter tingene væk.
Opbevaringsrum i Hvidovre og hjerterum i Kolkata

Opbevaringsrum i Hvidovre og hjerterum i Kolkata

Velgørenhedsorganisationen Gadens Børn er hverdagens helte for hundredvis af børn og mødre i byen Kolkata i Indien. Læs her hvordan et opbevaringsrum i Hvidovre hjælper dem.
*
*
*