Hvad er forskellenkvadratmeter og kubikmeter?

I forbindelse med udleje af lager bruges ofte to begreber for at beskrive størrelse: kvadratmeter og kubikmeter. Her får du en forklaring på forskellen på de to begreber, og hvordan du skal forholde dig til dem når du skal leje lager.

Kvadratmeter (m2)

Kvadratmeter skrives ofte som m2, og er en enhed, der angiver arealet af en given flade. Kvadratmeter udregnes ved at gange længden og bredden på eksempelvis et opbevaringsrum. Når vi opgiver kvadratmeteren på et opbevaringsrum, er højden altså ikke inkluderet i målene.

Kubikmeter (m3)

Kubikmeter inkluderer derimod rummets højde, og er en enhed, der angiver rumfylden eller volumen, og skrives ofte m3. Kubikmeter kan udregnes ved at gange opbevaringsrummets grundflade (altså arealet) med rummets højde. For eksempel: Hvis et opbevaringsrum på 3 kvadratmeter har en højde på 2,5 meter, er rummet 7,5 kubikmeter.

Hvordan skal du forholde dig til m2 og m3?

Når du får oplyst, hvor mange kvadratmeter et opbevaringsrum er, skal du være opmærksom på, at det er rummet areal; hvis du har brug for information om højden, bør du spørge ind til dette.

Mange udlejere oplyser opbevaringsrummets størrelse i kubikmeter. Så ved du, hvor stor rumfylden er, men du har ikke specifik information om arealet eller højden. Vær også opmærksom på, at du ikke forveksler kubikmeter med kvadratmeter – det ville give et forkert billede af størrelsen på det opbevaringsrum, du lejer.

Vi anbefaler, at du ved bestilling af et opbevaringsrum altid informerer om ejendele, som skaber et behov for en bestemt højde eller bredde, så du er sikker på at have plads i rummet. Det kan ligeledes være smart at bruge vores pladsberegner eller at tage kontakt til udlejer og rådføre dig om, hvilket størrelse du faktisk har brug for. Så undgår du at betale for plads, du ikke bruger.

Har du spørgsmål om rumstørrelser?

Tag kontakt med os her, på chatten, eller kom forbi en af vores butikker, så hjælper vi dig gerne!

Om City Self-Storage

City Self-Storage blev startet i Norge i 1993, og har i dag afdelinger i Danmark, Norge og Sverige. Med en årelang erfaring med udleje af lager er vi altid på jagt efter de bedste løsninger for vores kunder – både privatpersoner og virksomheder. I vores butikker finder du vore lagereksperter, alt i pakke- og flyttemateriale samt mulighed for leje af udstyr og andre tjenester forbundet med flytning og opbevaring.

City Self-Storage er et selskab i Self Storage Group ASA.

Nedpakning af et kollektiv

Da mit kollektiv skulle flytte

Mit kollektiv blev opsagt, og nøglerne skulle afleveres i februar. Med fire beboere blev det en lærerig oplevelse, og jeg fortæller om de vigtigste her.

Håndværkere borer i væg

Opbevaring af værktøj og udstyr

Håndværksfaget og værktøj går ofte hånd i hånd, og som håndværker kan det være svært at få plads til alle tingene. Vi giver et bud på, hvordan du kan få mere plads.

Fint gammelt legetøj

Pas godt på dit gamle legetøj

Dit gamle fine legetøj er værd at gemme på. Den næste generation kan få glæde af det, så det er om at passe godt på legetøjet i mellemtiden.

Akut flytning er rodet

Akut flytning - hvor skal jeg gøre af mine ting?

En akut flytning kan være en rodet affære, for du har ikke tid til at finde dit nye hjem i ro og mag. Vi giver vores bud på, hvordan du kan få det bedst mulige resultat.

City Self-Storage A/S
Roskildevej 5
2620 Albertslund

Tlf: 70 15 11 11
CVR: 20665904

Vilkår

City Self-Storage i Skandinavien

*Rabat gælder kun for nye kunder og udvalgte rum
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA
searchclose