Hvad er forskellenkvadratmeter og kubikmeter?

I forbindelse med udleje af lager bruges ofte to begreber for at beskrive størrelse: kvadratmeter og kubikmeter. Her får du en forklaring på forskellen på de to begreber, og hvordan du skal forholde dig til dem når du skal leje lager.

Kvadratmeter (m2)

Kvadratmeter skrives ofte som m2, og er en enhed, der angiver arealet af en given flade. Kvadratmeter udregnes ved at gange længden og bredden på eksempelvis et opbevaringsrum. Når vi opgiver kvadratmeteren på et opbevaringsrum, er højden altså ikke inkluderet i målene.

Kubikmeter (m3)

Kubikmeter inkluderer derimod rummets højde, og er en enhed, der angiver rumfylden eller volumen, og skrives ofte m3. Kubikmeter kan udregnes ved at gange opbevaringsrummets grundflade (altså arealet) med rummets højde. For eksempel: Hvis et opbevaringsrum på 3 kvadratmeter har en højde på 2,5 meter, er rummet 7,5 kubikmeter.

Hvordan skal du forholde dig til m2 og m3?

Når du får oplyst, hvor mange kvadratmeter et opbevaringsrum er, skal du være opmærksom på, at det er rummet areal; hvis du har brug for information om højden, bør du spørge ind til dette.

Mange udlejere oplyser opbevaringsrummets størrelse i kubikmeter. Så ved du, hvor stor rumfylden er, men du har ikke specifik information om arealet eller højden. Vær også opmærksom på, at du ikke forveksler kubikmeter med kvadratmeter – det ville give et forkert billede af størrelsen på det opbevaringsrum, du lejer.

Vi anbefaler, at du ved bestilling af et opbevaringsrum altid informerer om ejendele, som skaber et behov for en bestemt højde eller bredde, så du er sikker på at have plads i rummet. Det kan ligeledes være smart at bruge vores pladsberegner eller at tage kontakt til udlejer og rådføre dig om, hvilket størrelse du faktisk har brug for. Så undgår du at betale for plads, du ikke bruger.

Har du spørgsmål om rumstørrelser?

Tag kontakt med os her, på chatten, eller kom forbi en af vores butikker, så hjælper vi dig gerne!

Om City Self-Storage

City Self-Storage blev startet i Norge i 1993, og har i dag afdelinger i Danmark, Norge og Sverige. Med en årelang erfaring med udleje af lager er vi altid på jagt efter de bedste løsninger for vores kunder – både privatpersoner og virksomheder. I vores butikker finder du vore lagereksperter, alt i pakke- og flyttemateriale samt mulighed for leje af udstyr og andre tjenester forbundet med flytning og opbevaring.

City Self-Storage er et selskab i Self Storage Group ASA.

Flytte ud før du flytter ind

Det er ikke ualmindeligt, at du er ude af det gamle hjem, før du kan flytte ind i det nye. Men hvordan kan du løse de logistiske problemer, der opstår i denne situation? Læs med her og få svaret.

At flytte hver til sit

Nu har I besluttet at flytte fra hinanden. Det sidste, du vil tænke på, er alt, hvad der skal gøres. Desværre er det normalt ikke så enkelt, så vi har samlet nogle tips til at gøre processen nemmere. Læs med her!

 

Midlertidig Opbevaring

Midlertidig opbevaring er en god løsning, hvis du for en kort stund har brug for at have lidt bedre plads. Der kan være mange årsager til, hvorfor man har brug for noget ekstra plads, og vi kigger på nogle af dem her. Læs med!

 

havemøbler

Få havemøblerne klar til vinteren

Sommeren er forbi, og vores havemøbler har gjort deres pligt før vinteren for alvor kommer. Men hvad bør du gøre for at holde dem ved lige, så de kan bruges til næste sommer? Læs med her, hvor vi går igennem nogle råd, der kan skabe de bedste forhold for dine havemøbler henover vinteren.

City Self-Storage A/S
Roskildevej 5
2620 Albertslund

Tlf: 70 15 11 11
CVR: 20665904

Vilkår

City Self-Storage i Skandinavien

*Rabat gælder kun for nye kunder og udvalgte rum
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA
searchclose