Pas godt på dit gamle legetøj

Dit gamle fine legetøj er værd at gemme på. Den næste generation kan få glæde af det, så det er om at passe godt på legetøjet i mellemtiden.

Hvorfor er det værd at gemme på gammelt legetøj?

Nostalgi

Jo, altså. For det første er der noget nostalgisk over vores gamle legetøj. Hvem kender ikke følelsen af at kigge gamle sager igennem og så støde på legetøj, der med ét vækker minder. Selv har jeg en gammel slidt bamse stående fremme som en slags pynt. Den minder mig hver dag om børnelege, og en tid hvor der var lidt mindre ansvar og lidt mere bare leg.

Relateret: Nostalgi fylder opbevaringsrummene

Den næste generation

Noget af det gamle legetøj er af solid kvalitet, og derfor kan det faktisk bruges af flere generationer. Måske kan familiens børn eller børn af venner få glæde af din gamle træhest. Eller de kan sætte nyt hjul på dit gamle skateboard. Jeg gav min nevø min 20 år gamle GameBoy-spillemaskine i fødselsdagsgave, og han elsker at spille på den. Det er ikke bare en gave. Det er også en fortælling om din egen barndom, som du kan videregive.

Sådan kan du passe godt på dit legetøj

Pak det i en kasse

Hold fast i det bedste af dit legetøj, og saml det sammen i en kasse. Det er starten på at gemme og passe på det. Hvis noget af dit legetøj er skrøbeligt, som en porcelænsdukke, så pak det godt ind i bløde materialer som silkepapir, bobleplast eller stykker af stof.

Du kan finde både kasser, silkepapir og bobleplast i vores online butik her.

Hvis der er stof på legetøjet, som der jo eksempelvis er på en dukke, kan du lægge en klods af cedertræ i kassen for at holde møl væk. Møl lever bl.a. af at spise vores tøj, og det er ærgerligt når man har gjort sig umage med at gemme tingene. Så i med en klods af cedertræ!

Det er også vigtigt at passe på, at der ikke er fugt i kassen med legetøj. Det kan især trætingene og stoffet ikke tåle, da de kan få mug. Tørrer du tingene af med en våd klud, så lad dem lufttørre helt, inden de lægges i kassen.

Gem det i opbevaring

Nu er tingene pakket i en kasse. Og der er både cedertræ og lufttørring og det hele selvfølgelig klaret. Så skal kassen jo altså også stå et sted og optage plads. Den kan selvfølgelig stå under sengen eller i bunden af tøjskabet, men er det ikke bedre at have lidt vigtigere ting stående der?

Loftet eller kælderrummet er ofte de foretrukne steder at opbevare gamle sager, man ikke bruger så tit. Og det er ganske belejligt, da det er tæt på uden man kan se alle tingene. Loftet eller kælderen skal til gengæld være både fugt- og frostfrie, hvis der skal passes godt på dit gamle legetøj. Ellers mister lufttørringen i hvert fald sin værdi, for både stof og træ tager skade af fugten og frosten.

Relateret: Et tempereret opbevaringsrum uden frost

Er loftet og kælderen ikke en holdbar løsning, kan du med fordel opbevare dine kasser med legetøj i et opbevaringsrum på et opbevaringscenter. Hos os får du tempererede opbevaringsrum i professionelle omgivelser, og der er plads til mere en blot dit legetøj. Du kan bestille dit opbevaringsrum nemt online lige her.

flytter ind i opbevaringsrum

Sådan flytter du ind i opbevaringsrummet

Nærmer dagen sig, hvor du skal flytte ind i opbevaringsrummet? Her får du en oversigt over, hvad du bør tænke på før du flytter ind, og hvordan det fungerer på selve flyttedagen. Så går alt let som en leg.

Ryddeligt hjem

Bedre plads til et ryddeligt hjem

Har du lidt for mange ting omkring dig? Ting du egentlig skulle have været foruden – men som du heller ikke vil helt af med? Et minilager kan være vejen til et mere organiseret hjem.

Organisering Lager

Organisering af dit lager – sådan gør du

Kan du ikke finde det, du har på dit skur/lager eller kælder? Her er fem tips til bedre organisering af det.

Rydde Depotrummet

5 tegn på at du kan få bedre plads i depotrummet

Kælderrummet kan være det perfekte sted at skubbe alt det væk, du ikke ønsker inde i lejligheden. Det er hurtigt at lægge ting derned konstant, og så kan systemet kollapse. Lidt rod går godt, men hvornår er det tid til at gøre det rent?

City Self-Storage A/S
Roskildevej 5
2620 Albertslund

Tlf: 70 15 11 11
CVR: 20665904

Vilkår

City Self-Storage i Skandinavien

*Rabat gælder kun for nye kunder og udvalgte rum
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA
searchclose