Pas godt på dit gamle legetøj

Dit gamle fine legetøj er værd at gemme på. Den næste generation kan få glæde af det, så det er om at passe godt på legetøjet i mellemtiden.

Hvorfor er det værd at gemme på gammelt legetøj?

Nostalgi

Jo, altså. For det første er der noget nostalgisk over vores gamle legetøj. Hvem kender ikke følelsen af at kigge gamle sager igennem og så støde på legetøj, der med ét vækker minder. Selv har jeg en gammel slidt bamse stående fremme som en slags pynt. Den minder mig hver dag om børnelege, og en tid hvor der var lidt mindre ansvar og lidt mere bare leg.

Relateret: Nostalgi fylder opbevaringsrummene

Den næste generation

Noget af det gamle legetøj er af solid kvalitet, og derfor kan det faktisk bruges af flere generationer. Måske kan familiens børn eller børn af venner få glæde af din gamle træhest. Eller de kan sætte nyt hjul på dit gamle skateboard. Jeg gav min nevø min 20 år gamle GameBoy-spillemaskine i fødselsdagsgave, og han elsker at spille på den. Det er ikke bare en gave. Det er også en fortælling om din egen barndom, som du kan videregive.

Sådan kan du passe godt på dit legetøj

Pak det i en kasse

Hold fast i det bedste af dit legetøj, og saml det sammen i en kasse. Det er starten på at gemme og passe på det. Hvis noget af dit legetøj er skrøbeligt, som en porcelænsdukke, så pak det godt ind i bløde materialer som silkepapir, bobleplast eller stykker af stof.

Du kan finde både kasser, silkepapir og bobleplast i vores online butik her.

Hvis der er stof på legetøjet, som der jo eksempelvis er på en dukke, kan du lægge en klods af cedertræ i kassen for at holde møl væk. Møl lever bl.a. af at spise vores tøj, og det er ærgerligt når man har gjort sig umage med at gemme tingene. Så i med en klods af cedertræ!

Det er også vigtigt at passe på, at der ikke er fugt i kassen med legetøj. Det kan især trætingene og stoffet ikke tåle, da de kan få mug. Tørrer du tingene af med en våd klud, så lad dem lufttørre helt, inden de lægges i kassen.

Gem det i opbevaring

Nu er tingene pakket i en kasse. Og der er både cedertræ og lufttørring og det hele selvfølgelig klaret. Så skal kassen jo altså også stå et sted og optage plads. Den kan selvfølgelig stå under sengen eller i bunden af tøjskabet, men er det ikke bedre at have lidt vigtigere ting stående der?

Loftet eller kælderrummet er ofte de foretrukne steder at opbevare gamle sager, man ikke bruger så tit. Og det er ganske belejligt, da det er tæt på uden man kan se alle tingene. Loftet eller kælderen skal til gengæld være både fugt- og frostfrie, hvis der skal passes godt på dit gamle legetøj. Ellers mister lufttørringen i hvert fald sin værdi, for både stof og træ tager skade af fugten og frosten.

Relateret: Et tempereret opbevaringsrum uden frost

Er loftet og kælderen ikke en holdbar løsning, kan du med fordel opbevare dine kasser med legetøj i et opbevaringsrum på et opbevaringscenter. Hos os får du tempererede opbevaringsrum i professionelle omgivelser, og der er plads til mere en blot dit legetøj. Du kan bestille dit opbevaringsrum nemt online lige her.

Om City Self-Storage

City Self-Storage blev startet i Norge i 1993, og har i dag afdelinger i Danmark, Norge og Sverige. Med en årelang erfaring med udleje af lager er vi altid på jagt efter de bedste løsninger for vores kunder – både privatpersoner og virksomheder. I vores butikker finder du vore lagereksperter, alt i pakke- og flyttemateriale samt mulighed for leje af udstyr og andre tjenester forbundet med flytning og opbevaring.

City Self-Storage er et selskab i Self Storage Group ASA.

To do-liste og en kaffekop

Når du flytter til København

Når du flytter til København, kan det være en stor omvæltning. Kom godt igennem med vores tips til en super flytning til landets hovedstad.

Nedpakning af et kollektiv

Da mit kollektiv skulle flytte

Mit kollektiv blev opsagt, og nøglerne skulle afleveres i februar. Med fire beboere blev det en lærerig oplevelse, og jeg fortæller om de vigtigste her.

Håndværkere borer i væg

Opbevaring af værktøj og udstyr

Håndværksfaget og værktøj går ofte hånd i hånd, og som håndværker kan det være svært at få plads til alle tingene. Vi giver et bud på, hvordan du kan få mere plads.

Akut flytning er rodet

Akut flytning - hvor skal jeg gøre af mine ting?

En akut flytning kan være en rodet affære, for du har ikke tid til at finde dit nye hjem i ro og mag. Vi giver vores bud på, hvordan du kan få det bedst mulige resultat.

City Self-Storage A/S
Roskildevej 5
2620 Albertslund

Tlf: 70 15 11 11
CVR: 20665904

Vilkår

City Self-Storage i Skandinavien

*Rabat gælder kun for nye kunder og udvalgte rum
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA
searchclose