Kræv pladsen tilbage – 9 life hacks til små boliger

Bor du småt, ligesom jeg? Så kender du helt sikkert til følelsen af, at der er alt for mange møbler på alt for lidt plads. Vi har samlet ni life hacks til din lille bolig!

Der er to store pointer at tage med sig, når man skal gøre klar til at bo småt:

  • Sørg for at gulvet holdes så frit som muligt, så rummet ikke ser alt for proppet ud
  • Udnyt højden, når nu du ikke har så mange kvadratmeter

Det er måske lettere sagt end gjort, for de fleste møbler er lavet til at optage gulvplads, og det er ikke den vej, vi skal gå her. Nedenfor finder du en masse idéer til, hvordan du kan få et rummeligt og praktisk hjem i selv den mindste bolig.

 Af med deres … ben!

Nå, det var ikke helt det, Hjerter-Dame konstant råber i Alice i Eventyrland. Men du får næsten samme effekt, som når Alice drikker af flasken og bliver lillebitte i et stort rum, hvis du skiller dig af med dine møblers ben. Vi giver fire eksempler på benløse møbler.

Svævende skrivebord

Én ting, der er lige til højrebenet, er skrivebordet. Pak det væk, og brug i stedet en dyb hylde og et par hyldeknægte. Det er en nem vej til et frit gulv og følelsen af mere plads. Og når du ikke sidder ved bordet, fylder det ikke mere end en hylde!

Spisebord-on-demand

Du kan også lave dit eget spisebord-on-demand med et væghængt spisebord, der kan klappes sammen, når det ikke bruges. Og nu du er i gang, så hæng da også lige stolene på et par kroge ved siden af. Det er smart i et smalt køkken med liden plads – og der er jo noget særligt hyggeligt ved at sidde ved et bord i et køkken.

Hængende natbord

Også de helt små borde som natbordet kan hænges op. Det ser særligt smart og moderne ud, hvis det hænger fra loftet i et tyndt reb. Måske også lidt usikkert, men livet skal leves på kanten engang imellem. Er du nervøs for, at bordet bliver for usikkert, kan du også sagtens bruge en lille hylde monteret på væggen. En miniature version af dit svævende skrivebord!

Gør-det-selv garderobe

Men nok om borde – nu er vi vist også kommet omkring dem! Du skal også bestemme dig for, hvor skabet skal stå  … eller hænge! Hængende tøjskabe kan købes, men du kan også nemt lave et selv – det eneste, du skal bruge, er nogle hylder og et par hyldeknægte. Smæk et par hyldeknægte og hylder på væggen til tøj, der skal lægges sammen. Nogle af hyldeknægtene kan vendes på hovedet, så de agerer bøjlestang. Synes du, det bliver for åbent og rodet at se på, kan du hænge et gardin op foran.

Indtag højden

Har du få kvadratmeter, må du tage lidt af højden. Så får du let plads til det hele – om end du måske får brug for en stige … Vi disker igen op med fire life hacks til at udnytte højden.

Mirror, mirror on the wall

Et lille værelse kan se både større og højere ud, hvis der hænges store spejle op på væggene. Især hvis de går fra gulv til loft kan effekten være stor. Og så ser det bare flot ud med sådan nogle store spejle, der kaster lyset rundt i rummet.

Radiatorhylde

Selvom radiatoren tager gulvplads, er der masser af plads over den. Få lidt ekstra opbevaringsplads med en hylde henover. Men husk at sætte den et godt stykke over, så den ikke stjæler al varmen til vinter!

Bogkasser i højden

Du kan også bruge en bogkasse af træ over radiatoren. Bogkasser er fleksible og svævende reoler, så du får masser af mulighed for at bruge højden. Der skal ikke andet end et par skruer til, og så kan du designe din egen bogreol.

Gå til køjs

Vores sidste hack er nok ikke til dig, der er højdeskræk. For sengen skal op til loftet – som en ekstra stor køjeseng – så du kan få plads til enten sofaen, skrivebordet eller spisepladsen nedenunder. Og så er dit hjem jo næsten to-etagers.

Og resten …?

Nogle gange er der bare ikke plads til det hele. Og du har måske allerede både skrivebord og spisebord – og hvor skal du så gøre af dét? På et eksternt lager kan du få midlertidig opbevaringsplads, så du kan passe godt på dine ting, indtil du finder en større bolig. Kontakt vores opbevaringseksperter, og få bugt med din pladsmangel.

Om City Self-Storage

City Self-Storage blev startet i Norge i 1993, og har i dag afdelinger i Danmark, Norge og Sverige. Med en årelang erfaring med udleje af lager er vi altid på jagt efter de bedste løsninger for vores kunder – både privatpersoner og virksomheder. I vores butikker finder du vore lagereksperter, alt i pakke- og flyttemateriale samt mulighed for leje af udstyr og andre tjenester forbundet med flytning og opbevaring.

City Self-Storage er et selskab i Self Storage Group ASA.

Flytte ud før du flytter ind

Det er ikke ualmindeligt, at du er ude af det gamle hjem, før du kan flytte ind i det nye. Men hvordan kan du løse de logistiske problemer, der opstår i denne situation? Læs med her og få svaret.

At flytte hver til sit

Nu har I besluttet at flytte fra hinanden. Det sidste, du vil tænke på, er alt, hvad der skal gøres. Desværre er det normalt ikke så enkelt, så vi har samlet nogle tips til at gøre processen nemmere. Læs med her!

 

Midlertidig Opbevaring

Midlertidig opbevaring er en god løsning, hvis du for en kort stund har brug for at have lidt bedre plads. Der kan være mange årsager til, hvorfor man har brug for noget ekstra plads, og vi kigger på nogle af dem her. Læs med!

 

havemøbler

Få havemøblerne klar til vinteren

Sommeren er forbi, og vores havemøbler har gjort deres pligt før vinteren for alvor kommer. Men hvad bør du gøre for at holde dem ved lige, så de kan bruges til næste sommer? Læs med her, hvor vi går igennem nogle råd, der kan skabe de bedste forhold for dine havemøbler henover vinteren.

City Self-Storage A/S
Roskildevej 5
2620 Albertslund

Tlf: 70 15 11 11
CVR: 20665904

Vilkår

City Self-Storage i Skandinavien

*Rabat gælder kun for nye kunder og udvalgte rum
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA
searchclose