Vinteropbevaring – hvordan bør du opbevare henover vinteren?

Når kuldegraderne kommer snigende, er det et sikkert tegn på, at nogle ting skal til at komme i beskyttelse mod vinteren. Vi hjælper dig med en oversigt over ting, du skal huske, før du sætter tingene væk.

3 steder du kan opbevare dine ting

Hvordan du vinteropbevarer dine ting har stor betydning for, hvor godt de holder sig henover vinteren. Der er nemlig nogle forskellige forholdsregler, man bør tage alt efter, hvor du vælger din vinteropbevaring. Vi har tre mulige bud på steder til vinteropbevaring, og hvilke forholdsregler der er vigtige for hvert sted.

1. Garagen

En garage er det oplagte sted til sæsonudstyr, havemøbler og måske endda nogle former for tøj og legetøj. Der er mange ting, der kan tåle at blive opbevaret her, men hvis garagen ikke er isoleret, kan det ende galt for dine ting, da der så bliver koldt og fugtigt i garagen, hvilket kan ødelægge dine ejendele.

Fordele
 • Tæt på hjemmet
Ulemper
 • Risiko for høj luftfugtighed
 • Risiko for frostgrader

2. Loft- eller kælderrum

Med loft- eller kælderrum, har du ekstra plads, som du kan bruge til din vinteropbevaring. Det er tæt på dit hjem og let at komme til, hvis du pludselig får brug for noget af det, så er det tæt på. Ulempen er dog, at du også her skal være opmærksom på, hvor god isoleringen er.

Vores opbevaringsguides viser dig vejen til den bedste nedpakning, når du skal opbevare.

De fleste møbler, tøj og udstyr kan tage skade af for høj luftfugtighed, og især hvis der drypper vand direkte på dem. Ser du tegn på, at dette kan ske i dit loft- eller kælderrum, er det klogt at se dig om efter alternative muligheder.

3. Eksternt opbevaringsrum

Viser det sig, at den opbevaringsplads du har derhjemme, ikke egner sig særlig godt til vinteropbevaring, kan du leje et eksternt opbevaringsrum. Skal du opbevare noget, der er følsomt for temperatursvingninger, er det en god idé at opbevare i et tempereret opbevaringsrum.

Vores tempererede opbevaringsrum er indendørs og har altid plusgrader, så du kan opbevare ting, der ikke tåler frost. Du kan leje ligeså mange kvadratmeter, du har brug for, og besøge dine ting efter behov indenfor lagerets åbningstider.

Fordele ved vores tempererede opbevaringsrum:

 • Indendørs opbevaring
 • Let adgang
 • Rene lokaler med opvarmning
 • Opbevaringsrum i mange størrelser
 • Opbevaring med høj sikkerhed
 • Adgang hver dag mellem 06 og 22

Vi har opbevaringseksperter, der med glæde vil hjælpe dig med at finde den rigtige størrelse til dit behov. Du kan reservere et opbevaringsrum her, eller kontakte vores opbevaringseksperter her.

Relateret: Læs mere om, hvad et tempereret lager hos os er.

4 ting, der ikke tåler frost

Der er bare nogle ting, der absolut ikke tåler frostgrader, og de skal opbevares på en sikker måde, så de ikke tager uoprettelig skade, og går i stykker. Vi har samlet en liste over fire ting med årsag til, hvorfor du typisk skal opbevare under lidt varmere forhold.

 • Maling mister evne
 • Elektronik kortslutter
 • Sommerudstyr fryser
 • Motorcykel ruster

1. Maling

Lader du malingen stå et sted, som får frostgrader om vinteren, kan malingen fryse. DecoFarver anbefaler, at maling opbevares køligt, væk fra direkte sollys og frost. Fryser malingen, kan det det miste sin evne, og så er det lige til at smide ud.  En god regel er at tjekke etiketten på bøtten for at se producentens anbefalinger.

2. Elektronik

Det meste elektronik er følsomt overfor temperatursvingninger, og kan tage skade, hvis det opbevares et sted, hvor der er store ændringer i temperaturer, eller hvor det kan blive meget koldt. Derfor anbefales det at opbevare elektronik et sted, hvor temperaturerne holdes stabile, og hvor der ikke kommer frostgrader.

3. Sommerudstyr

Udstyr, som højtryksspulere eller lignende, hvor der kan ligge vandrester, bør ikke stå opbevaret i frostgrader. Vandresterne kan fryse, og dette kan føre til, at pakninger sprænger, eller at maskinen på anden vis tager skade. Behandler du ikke maskinerne med frostvæske, bør de stå et tempereret sted henover vinteren, så de ikke bliver ødelagt.

4. Motorcykel

Motorcykler har ikke godt af at stå i frostgrader, da der kan dannes rust ved udsatte steder som f.eks. bremseskiverne og i tanken. Også batteriet har svært ved kulden, da det hurtigt aflades. Opbevar din motorcykel et sted, hvor der er tørt, frostfrit og uden fugt.

Relateret: Er du klar til vinteropbevaringen? Læs hvordan du kan forberede dig, så dine sommermøbler og tøj holder længere.

Hvor kan du så opbevare tingene?

For at undgå skader, eller spildte penge, bør du finde et sted, hvor temperaturerne holdes i plus, og hvor der ikke bliver fugtigt i vinteren, hvor den kolde luft ikke holder lige så godt på fugten. Det kan være et sted inde i dit hjem, et isoleret skur eller garage, eller et eksternt tempereret opbevaringsrum.

Ønsker du at leje et opbevaringsrum henover vinteren? Du kan nemt bestille online her, eller kontakte vores kundeservice, som gerne hjælper dig.

Om City Self-Storage

City Self-Storage blev startet i Norge i 1993, og har i dag afdelinger i Danmark, Norge og Sverige. Med en årelang erfaring med udleje af lager er vi altid på jagt efter de bedste løsninger for vores kunder – både privatpersoner og virksomheder. I vores butikker finder du vore lagereksperter, alt i pakke- og flyttemateriale samt mulighed for leje af udstyr og andre tjenester forbundet med flytning og opbevaring.

City Self-Storage er et selskab i Self Storage Group ASA.

Nytår og forsætter

Hvad er dine nytårsforsætter?

Det nye år er lige startet, og det helt store spørgsmål for tiden er: Har du nogle nytårsforsætter? Har du endnu ikke tænkt over det, kan du lade dig inspirere af nogle af vores forslag.

ryddeligt hjem

Var et af dine nytårsforsætter at holde det ryddeligt derhjemme?

Et ryddeligt hjem behøver ikke at kræve en stor indsats, eller være en overvældende opgave. Med små tricks i hverdagen, kan du nemt få et ryddeligt hjem.

tempereret opbevaring

Hvad er et tempereret opbevaringsrum?

Nu hvor kulden er ved at bide sig godt fast, er det en god idé at have et tempereret opbevaringsrum til sine opmagasinerede ejendele. Men hvad betyder det egentlig, at et opbevaringsrum er tempereret?

Flytte ud før du flytter ind

Det er ikke ualmindeligt, at du er ude af det gamle hjem, før du kan flytte ind i det nye. Men hvordan kan du løse de logistiske problemer, der opstår i denne situation? Læs med her og få svaret.

City Self-Storage A/S
Roskildevej 5
2620 Albertslund

Tlf: 70 15 11 11
CVR: 20665904

Vilkår

City Self-Storage i Skandinavien

*Rabat gælder kun for nye kunder og udvalgte rum
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA
searchclose