Mit (lille) flytteeventyr

At flytte er svært! Jeg har arbejdet med flytninger siden 2015, og det er stadig meget energi- og tidskrævende. Jeg har dog lært en hel del, så læs her om mit lille (bogstavelig talt) flytteeventyr – måske bliver du også klogere?

I løbet af november sidste år, blev jeg opsagt af min udlejer, og måtte ud og lede efter en ny bolig i den ufremkommelige jungle, der kaldes ”boligmarkedet”. Yikes! Dyre abonnementer for boligsider, boligagenter, og halvskumle lejlighedsopslag på Facebook bliver nok aldrig min kop te. Så da en studiekammerat fremlejede sit møblerede værelse i en begrænset lejeperiode, måtte jeg slå til. Ikke ideelt – men man må tage hvad man kan få, når man er studerende og vil bo i København.

Sortering

Undervejs begyndte jeg langsomt at pakke de ting ned, der sjældent bliver brugt. Gamle studiebøger, den enorme suppegryde (ja, sådan en har jeg, af ukendte årsager …), og det pæne sølvtøj, jeg har arvet. I et par uger delte jeg værelse med et par flyttekasser, men til gengæld var flytteperioden meget organiseret og nem at komme igennem.

Da jeg blev tilbudt det møblerede værelse, blev jeg noget mere grov i min sortering. Jeg sorterede i to bunker:

1. Det absolut nødvendige – f.eks. computer, rygsæk og hverdagstøj (der passede til sæsonen)

2. Det unødvendige – f.eks. støvsuger, skoreol og køkkenudstyr

Det blev en ret lille bunke med det absolut nødvendige – det fyldte ikke en gang en lille bogkasse op! Så jeg vidste, at jeg ville have plads til mere end det absolut nødvendige på det møblerede værelse. Den unødvendige bunke fortjente endnu et blik, og en tredje bunke så dagens lys:

3. Det unødvendige, der gør godt – f.eks. yndlingslampen, højttaler og lysestager

Nedpakning

Det hele skulle pakkes ned; noget skulle ind på det nye værelse, og noget andet skulle i mit opbevaringsrum. Jeg bestilte tilbehøret her, og tingene blev sat i et opbevaringsrum, jeg havde i forvejen, så jeg kunne hente det, når det passede mig. Jeg havde egentlig kun brug for fire forskellige slags flyttetilbehør:

  • Silkepapir til porcelæn og skrøbeligt nips (der er aldrig nok aviser!)
  • Flyttekasser til bøger, lamper, fotoalbums og andre små ting
  • Plastikcover til min seng, lænestol og spisebord
  • Flyttetæpper til en kommode, spejl og tv

Du kan købe flyttetilbehør lige her.

Flytning

Med en lukket flyttetrailer, skulle jeg kun ud på to ture – én til opbevaringscenteret og én til mit nye hjem. Jeg havde jo et opbevaringsrum i forvejen, men det blev hurtigt klart, at der på ingen måde var plads til alle mine ting (dem har jeg nemlig mange af). Jeg fik et ekstra rum lige ved siden af, og så blev der plads til det hele – endda med en lille midtergang! Så behøver det ikke at være så svært at flytte.

Skal du selv til flytte, og mangler du plads undervejs, så book et opbevaringsrum nemt lige her.

Hvad skal gøres dagen inden flytningen?

I morgen står slaget med flytningen, og den lange proces er snart overstået. I dette sidste indlæg i flytteserien ser vi på de allersidste ting, der skal klares inden flytningen.

Hvad kan klargøres ugen forud for din flytning?

En uge før flytning er du måske begyndt at mærke flyttestressen komme snigende. Forhåbentlig har du fået klaret mange af de vigtigste ting. I dette indlæg stiller vi skarpt på de gøremål, der kan klares en uge inden flytningen.

Hvad skal gøres to uger inden din flytning?

Når der er 2 uger inden flytning, er det på tide at få sat fart i sagerne, så du slipper for at stresse unødvendigt de sidste dage op til din flytning. I dette indlæg sætter vi fokus på de sidste to uger op til flytningen.

en måned før din flytning

Hvad skal klares en måned før din flytning?

Der er en måned til, du flytter, og du kan mærke, det begynder at nærme sig. Vi har samlet en liste over, hvad du skal huske at gøre så du får det hele med. I dette indlæg sætter vi fokus på den sidste måned inden flytningen.

City Self-Storage A/S
Roskildevej 5
2620 Albertslund

Tlf: 70 15 11 11
CVR: 20665904

Vilkår

City Self-Storage i Skandinavien

*Rabat gælder kun for nye kunder og udvalgte rum
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA
searchclose