|

CSS logo

Overvejer du at leje en container som opbevaringsplads? Dette bør du vide, før du tager valget

Er du i tvivl om, hvorvidt en container er en god opbevaringsmulighed for dig? Med et udvalg af forskellige opbevaringsløsninger tilgængelige kan det være svært at vide, hvilken type der passer bedst til dine behov. Vi giver dig overblikket, samt fordele og ulemper.

I dette blogindlæg giver vi dig et overblik over, hvilke typer opbevaringsplads der findes, så du kan se, om en oplagringscontainer er det rigtige valg for dig.

Hvad er forskellen på en opbevaringsplads, container og et lager?

 • En opbevaringsplads er en overordnet betegnelse for et dedikeret opbevaringssted, uanset hvor det er placeret.

En opbevaringsplads kan således være et opbevaringsrum, som du har derhjemme, et skur, en kælder i huset eller et eksternt depotrum, som du lejer.

 • En container er derimod en form for et depotrum.

Denne type er ofte robust og normalt transportabel. Disse containere er typisk lavet af stål eller aluminium og er konstrueret til at modstå vejr og vind, så de kan placeres udendørs i længere perioder.

Der findes flere typer, som enten kan være placeret på din ejendom, på en arbejds- eller byggeplads eller på en lagerfacilitet. Denne løsning fungerer både for private og virksomheder.

 • Et lager refererer som regel til et fysisk sted eller en bygning, hvor varer, produkter eller materialer opbevares, håndteres og administreres.

Dette kan være en større facilitet, som virksomheder bruger til at opbevare deres produkter, inden de sendes videre til kunderne.

Et lager passer bedst til virksomheder, men der findes også andre typer opbevaringsløsninger tilpasset for erhverv. Hvilken type der er mest fordelagtig, afhænger af virksomhedens type og behov.

 • Et eksternt og indvendigt depotrum tilbyder opbevaringsrum i forskellige størrelser til privatpersoner eller virksomheder.

Disse rum er normalt placeret i større bygninger eller faciliteter. Opbevaringsrummene kan lejes for kortere eller længere perioder.

Flere afdelinger og leverandører tilbyder tempereret opbevaringsplads. Dette betyder, at opbevaringsrummene opretholder en jævn og moderat temperatur, og er designet til at beskytte de opbevarede genstande mod temperaturændringer, uanset om det er kulde om vinteren eller høj varme om sommeren.

 • Senere i indlægget vil vi dykke mere ned i forskellige opbevaringsløsninger som findes samt give en oversigt over de mest almindelige fordele og ulemper ved hvert alternativ.

Men først bør du overveje, hvilke muligheder du har derhjemme i din bolig.

Et stort walk-in skab, en af mange opbevaringspladser, i en bolig.

Opbevaringsmuligheder i hjemmet

Vurderer du at du har brug for mere plads end det, dit hjem tilbyder?

Så er det godt at gå igennem hvilke områder i boligen du kan udnytte, og hvad du bør tænke på, når du opbevarer ting i de forskellige rummene, før du træffer beslutningen om at leje eller købe dig til ekstra plads.

Eksempler på almindelig opbevaringsplads i hjemmet: Fordele og ulemper

Kælderen

En kælder er normalt inkluderet når du som privatperson lejer eller køber en bestemt type bolig.

For dem der køber en bolig med en kælder, kan et ekstra kælderrum fungere godt som en ekstra opbevaringsplads. Andre bruger også hele kælderen til opbevaring.

En kælder giver god fleksibilitet, og det at den er tæt på hvor du bor, giver mange fordele.

En kælder er normalt placeret i eller under jordniveau. Ulempen er, at dette område ofte er fugtigt og køligt, hvilket kan påvirke levetiden til visse ejendele.

Det er derfor vigtigt at beskytte tekstiler og følsomme ejendele korrekt, hvis du planlægger at opbevare dem her.

En anden ulempe er, at du ikke kan vælge eller ændre størrelsen på opbevaringspladsen. Det er derfor ikke skræddersyet til mængden af ting, du har brug for at opbevare.

Læs mere om, hvordan du kan beskytte dine ejendele til opbevaring i kælderen.

Loftet

Nogle boliger og lejligheder tilbyder også et loft eller et loftsrum øverst i bygningen.

Loftet er et område i hjemmet, der ofte bruges som opbevaringsplads.

Fordele ved at bruge loftet til opbevaring er, at det normalt er et stort og åbent område, der kan rumme mange genstande. Det er også normalt let tilgængeligt via en trappe eller en lem i loftet, hvilket gør det nemt at tilføje eller fjerne ting. Det er også i nærheden af hvor du befinder dig.

Ulemperne ved loftet som opbevaringsplads er at temperaturerne ofte er varierende gennem året, især om sommeren og vinteren. Det kan påvirke visse typer genstande som elektronik og andre sensitive materialer.

Loftet kan også være svært at organisere på grund af skråvægge og begrænset belysning. For nogle lofts kan det også være udforende at opbevare store ting som møbler. Du kan heller ikke ændre størrelsen baseret på dit behov.

Et ekstra rum til opbevaring

Nogle boliger har specifikke rum, der enten kan bruges til opbevaring eller er designet til at være et dedikeret opbevaringsrum.

Fordele ved et dedikeret opbevaringsrum i boligen er, at det giver dig mulighed for at have en let tilgængelig og tilpasset opbevaringsplads med hylder, kroge og skabe, hvilket gør det nemt at holde orden og finde ting. Du kan også tilpasse rummet efter dine specifikke behov og opbevaringskrav.

Ulemperne ved et ekstra rum til opbevaring i hjemmet kan være, at tingene optager for meget plads i boligen og fjerner antal værelser som er til rådighed. Samtidig er pladsen afhængig af rummets størrelse.

Det er også vigtigt at bemærke, at hvis rummet ikke er ordentligt isoleret, kan det have lignende problemer som temperaturudsving som loftet. Det er også vigtigt at opbevare tingene korrekt for at undgå skadedyr og andre uheldige følger.

Opbevaring i hjemmet: Opsummeret

Har du god plads derhjemme, er det ikke altid nødvendigt at leje eller købe ekstra plads.

Det kan dog blive nødvendigt, hvis du har mange sensitive ejendele, der for eksempel ødelægges i fugtige områder eller ved visse temperaturer.

Uanset hvor du opbevarer, er det nødvendigt at vide, hvordan du pakker dine ting korrekt ind, så du kan beskytte dem bedst muligt.

Har du ikke nok plads til opbevaring derhjemme? Så bliver spørgsmålet, hvilken type opbevaringsløsning er den rigtige for dig? Og er en container det bedste valg?

Behov for ekstra plads? Få overblik over forskellige opbevaringsløsninger

Få et overblik over, hvilke opbevaringsløsninger der findes, hvad de indebærer, samt fordele og ulemper ved de forskellige alternativerne.

Dette vil give dig et bedre grundlag for at træffe det rette valg som passer dine behov.

Container som depotrum

City Self-Storage containere

En container til opbevaring kan du leje eller købe. De kommer i forskellige størrelser og materialer. De kan placeres, hvor du ønsker at opbevare dine ejendele, eller på en dedikeret plads som udlejer tilbyder.

Der findes forskellige typer containere tilpasset forskellige behov: nogle placeres på en byggeplads, på din private grund, på et depotanlæg eller bliver transporteret for at levere blandt andet frysevarer eller mad.

Hvis du ikke er en virksomhed, der har brug for specialcontainere som køle- og frysecontainere, tankcontainere til flydende varer eller kontorcontainere, er den standard lagercontainer den mest almindelige type. Denne passer både til erhverv og privatpersoner.

Denne lagercontainer bruges ofte til generel opbevaring af ejendele og genstande, men kan også bruges til transport af varer. De kommer i forskellige størrelser, så du kan vælge den størrelse, du har brug for. Derudover er de normalt lavet af stål og er vandtætte, men normalt ikke isolerede eller klimakontrollerede.

Hvis du kun har brug for at gøre din flytning nemmere, kan en flyttecontainer være løsningen.

Du kan enten vælge at flytte dine ting ind i en container, der er placeret på et depotanlæg tæt på dit nye sted, eller du kan vælge at leje en flyttecontainer, der leveres til dig og derefter transporteres til din nye bolig, når den er fyldt op. Denne type er designet til at gøre flytteprocessen lettere for private or virksomheder. Dette alternativ bruges normalt, når nogen skal flytte fra en bolig eller et kontor til et andet.

Fordele ved en opbevaringscontainer:

Fordelen ved en container som depotrum er fleksibiliteten med at kunne have den i nærheden, med mulighed for at flytte den ved behov. Ved at have den på et depotanlæg har du normalt drive-in adgang, hvilket gør det let at læsse tingene ind i containeren. Derudover behøver du ikke at gå gennem en bygning, men kan køre direkte til din plads, hvilket kan være ret tidsbesparende.

Det er også et godt alternativ, hvis du kun skal opbevare genstande, der kan tåle temperatursvingninger. De er måske ikke tempererede, men de giver god beskyttelse af robuste ejendele mod vejr, vind og tyveri.

Hvis du skal flytte, kan en flyttecontainer være en problemfri og let løsning, der gør flytteprocessen meget lettere, især hvis du skal flytte til en anden by eller langt fra, hvor du boede.

Ulempe ved en opbevaringscontainer:

Hvis du skal placere containeren på din grund i en kort periode, behøver du ikke byggetilladelse. Hvis den skal stå der permanent eller på en byggeplads eller kommunal ejendom, er det bedst at tjekke reglerne i kommunen, da dette kan variere og kan kræve en tilladelse.

Da materialet på containeren kan variere, er det vigtigt at planlægge, hvad du skal opbevare i den, og på hvilken årstid. Nogle selskaber tilbyder ekstratjenester som isolering, strøm, varme og lignende, mens mange andre ikke tilbyder dette, så det kræver lidt ekstra planlægning hvis du vælger denne løsning.

Hvis containeren ikke er isoleret, anbefales det ikke at opbevare visse ejendele som elektronik og maling, da disse kan tage skade af temperatursvingninger og fugtighed. Hvis du skal opbevare følsomme ejendele, bør du gøre dette i tempererede og opvarmede opbevaringsrum, hvor temperaturen ikke falder under nul grader.

Det kan også være sværere at holde containeren ryddelig og overskuelig på grund af containerens udformning. Det kan også være mere udfordrende at få adgang til ting, der er placeret bagerst eller nederst i containeren, end andre løsninger.

Ekstraomkostningerne varierer baseret på leverandøren og hvilken type container. Hvis du køber, betaler du kun én gang, men dette er ofte dyrere end at leje, især på kort sigt.

Skur

Et skur ude i haven, som kan bruges til opbevaring.

Et skur kan du som ejer en ejendom købe eller bygge for at have på grunden. Det er en lille, enkel og mere primitiv bygning, hvor man normalt opbevarer genstande og ting som haveredskaber, værktøj, cykler, kælke, sportsudstyr og lignende.

For at skuret skal være så sikkert som muligt mod ydre påvirkninger, da det står udendørs, bør du bygge skuret med:

 • Isolering: Tilføje isolering i skuret for at reducere temperaturvariationer.
 • Ventilation: Sikre god ventilation for at reducere fugtighed og mug.
 • Tætning: Korrekt tætning af skuret for at forhindre vandindtrængning.
 • Vejrbeskyttelse: Tilføje solafskærmning eller beskyttelse mod vejrforhold for at reducere solskader.
 • Du kan også overveje, om installation af klimakontrol er rigtig for dig og dit brug.

Fordele ved et skur:

Fordelen er igen fleksibiliteten og muligheden du har for at tilpasse og bygge den opbevaringspladsen du har behov for. Med et skur på ejendommen har du dine ting tættere på, når du har brug for dem, i stedet for at skulle rejse til et eksternt opbevaringsanlæg.

Derudover ejer du skuret selv, og står dermed friere til at gøre som du vil.

Du kan også selv vælge størrelsen på skuret og indrette det, som du ønsker. Du har dermed kontrol over designet og kan tilpasse det til dine specifikke opbevaringsbehov samt tilpasse udformningen for at passe til udseendet på resten af ejendommen.

Det er muligt at tilføre mange ekstra materialer og konstruktionsforanstaltninger som nævnt ovenfor, der mindsker risikoen for skade på grund af ydre påvirkninger.

Et velbygget og attraktivt skur kan også øge værdien af din ejendom. Potentielle købere kan se på et skur som en ekstra fordel og en tiltalende egenskab.

Ulempe ved et skur:

Ulempen ved et skur er, at der ofte er regler der skal følges. Der kræves som regel ikke byggetilladelse, men der findes normalt regler angående størrelse og placering som kan være begrænsende. Derfor kræver det, at du sætter dig ind i reglerne, før du vælger denne løsning.

Derudover kan placeringen af skuret på ejendommen være begrænset af lokale regler og æstetiske hensyn. Nogle boligområder har restriktioner på størrelse, højde og placering af skure.

Når du først har bygget et skur eller en anden form for bygningsværk på din grund udendørs, bliver det normalt tilbage på ejendommen, når du sælger den. Du vil altså antageligvis ikke kunne tage skuret med dig når du flytter.
Det vil sige, at du måske bliver nødt til at bygge et til på det nye stedet eller finde en ny opbevaringsløsning. Dette kan derfor være en ulempe, hvis du planlægger at flytte på et tidspunkt.

Bygning af et skur kan være en betydelig investering afhængig af størrelse, materialer og design. Dette inkluderer omkostninger til materialer og arbejdskraft, hvis du hyrer professionelle håndværkere.

Et skur kræver regelmæssig vedligeholdelse for at sikre, at det forbliver i god stand. Dette inkluderer maling, reparation af tag, døre og generel inspektion for at sikre, at der ikke er skader.

Selvom et skur giver ekstra opbevaringsplads, er pladsen stadig begrænset og kan ikke ændres. Det kan være nødvendigt at planlægge hvad du skal opbevare, og hvordan du kan optimere opbevaringskapaciteten og undgå overfyldning.

Generelt er et skur mere udsat for vind og vejr end andre opbevaringsløsninger. Skuret er derfor udsat for fugt, varme, kulde, kraftigt regn, snesmeltning, oversvømmelser, vind og sol.

Derfor er dette området mere udsat, og der er begrænsning af hvilke genstande, du kan opbevare i skuret. Afhængigt af skuret, du bygger, bør du kun opbevare genstande, der tåler temperaturændringer og som er robuste.

For eksempel kan varme skade elektronik, malingprodukter og andre følsomme genstande. Kulde kan føre til sprængning af beholdere med flydende indhold, skade på træværk eller fryse skrøbelige genstande.

Eksternt depotrum

Et åbent depotrum i en City Self-Storage bygning.

Et eksternt depotrum ligger uden for dit hjem eller virksomhed, som regel placeret i en større bygning.

Denne type opbevaringsløsning har ofte et stort udvalg af opbevaringsrum i forskellige størrelser. Disse lejes normalt ud til både private og små- og mellemstore virksomheder.

Fordele ved et depotrum:

Høj sikkerhed både mod ydre påvirkninger som klima og tyveri.

Mange leverandører tilbyder tempererede rum, hvilket gør, at opbevaringsrummene er klimakontrollerede og ikke kommer under nul grader. Dette betyder, at du kan opbevare de fleste genstande i denne lagerløsning.

Et mindre opbevaringsrum giver dig også større fleksibilitet, da du hos visse leverandører kan leje uden bindingstid. Derudover kan du nemt justere størrelsen, når du har brug for mere eller mindre plads, uden ekstra omkostninger. Derfor lejer du kun den plads, du faktisk har brug for, uden bekymring om fremtidens behov.

Nogle leverandører tilbyder også ekstratjenester eller har gode tilbud hos samarbejdspartnere som kan gøre fragt og flytning lettere.

Denne type depotanlæg er som regel også selvbetjent og har lange åbningstider, hvilket gør det nemt at benytte sig af dit opbevaringsrum, når du har behov for det, uden at skulle forholde dig til et personale.

Man kan også let kontakte kundeservice og få hjælp, når behovet opstår.

Det er lettere at finde et opbevaringsrum, der ligger centralt eller flere steder i dit område, end hos andre lager- og opbevaringsløsninger.

Ulempe ved et depotrum:

Behov for forsikring. Når det kommer til stykket, bør du generelt have en god forsikring på det du ejer. Men hvis du lejer et depotrum, er det et krav, at du har forsikring på tingene i opbevaringsrummet, da de ikke er forsikret af leverandøren.

Hvis du har brug for daglig adgang til opbevarede genstande, kan afstanden til opbevaringsrummet virke lidt upraktisk. Dette gælder især, hvis anlægget er langt fra dit hjem eller arbejdsplads.

Månedlige omkostninger. I stedet for at betale én gang for dit eget skur bliver der månedlige omkostninger ved at leje en ekstern opbevaringsplads. Vær opmærksom på, at nogle leverandører har skjulte omkostninger såsom strøm.

Fordelene ved at leje et opbevaringsrum hos City Self-Storage
En vogn med City Self-Storage kasser på vej ind for at placere dem i et åbent opbevaringsrum.

Hvis du overvejer at leje et eksternt opbevaringsrum hos City Self-Storage, kan du gå igennem nogle af fordelene, vi har opsummeret nedenfor, og se om det er en passende løsning for dig:

 • Lejemål er tempererede og klimakontrollerede depotrum
 • Dygtigt og serviceminded personale, som du nemt kan kontakte på telefon eller via e-mail
 • Lang erfaring og ekspertise siden 1993
 • Høj sikkerhed med alarmsystem, videoovervågning og personlig adgangskode
 • Centrale beliggenheder og god tilgængelighed i Hovedstadsområdet og ved Esbjerg og Odense
 • Konkurrencedygtige priser
 • Selvbetjening
 • Lange åbningstider
 • Fleksible lejeaftaler
 • Ingen skjulte omkostninger
 • Stort udvalg af størrelser på opbevaringsrum, og det er nemt at skifte størrelse, når dine behov ændrer sig

Læs mere om fordelene ved at leje et depotrum hos City Self-Storage.

Hvilken type opbevaring bør du vælge?

Vi har gennemgået nogle af de forskellige opbevaringsmuligheder, der er tilgængelige, så du kan træffe en beslutning baseret på dine behov.

I dette indlæg har du fået en oversigt over, hvad en container er, de forskellige typer, der findes, samt dens fordele og ulemper.

Vi har set, at en lagercontainer ikke bør opbevare følsomme genstande som elektronik og maling, men er god, når du skal flytte eller har robuste og store genstande, der skal opbevares.

Brug denne oversigt til at sammenligne med de andre alternativerne. På den måde kan du se, om en lagercontainer er den rette løsning for dig.

Uanset om du kan udnytte hjemmets opbevaringsplads bedre end i dag, eller om du har brug for bedre plads, kender du nu både fordelene og ulemperne ved de forskellige alternativer. Det vil gøre det meget lettere at vælge, hvilken opbevaringsløsning du skal vælge.

Hvor meget plads har du brug for?

Relaterede indlæg

Søg på hjemmesiden

Hvad menes der med gratis van?

Få van med i købet.

Når du lejer denne lagerplads, får du rådighed over en gratis van, når du flytter dine ting ind på lageret. Når du har foretaget din bestilling, vil du modtage en rabatkode, som du kan benytte hos vores samarbejdspartnere.
Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

Hvad er lagertaxi?

Med Lagertaxi får du bil, bærehjælp og chauffør med, når du bestiller lager.

Ydelsen kræver 6 måneders binding af lagerlejen.

Hvad er outlet?

Outletlagre har lavere priser!

Dette skyldes, at de har en lidt mærkelig form, en stolpe eller et rør på lageret eller lignende.